Plac 1.272 m2 Potkozarje – Banja Luka

 

Plac 1.272 m2  Potkozarje – Banja Luka

Plac 1.272 m2 Potkozarje bivša Ivanjska. Prilaz asfalt, voda na placu, struja pored placa. Oko 40 stabala raznog voća (šljiva, jabuka, kruška..). Plac je osunčan i fino istočno orjentisan, blago naget (ocjedit) , pored se nalazi nekoliko finih vikendica.

Plac 1.272 m2  Potkozarje – osnovni podaci

  • Vrsta oglasa: Prodaja
  • Naselje: Potkozarje (Ivanjska)
  • Adresa: Dobraši (24.5 km od centra BL)
  • Plac:1.272 m2
  • Priključak vode i struja pored placa.
  • Vlasništvo uredno.
  • Cijena: 12.000 KM
  • Kontakt tel: 065/526-687

Plac 1.272 m2  Potkozarje- slike

 

 

Plac 1.272 m2  Potkozarje – lokacija

Potkozarje (ranije Ivanjska) je naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Banja Luka koja pripada entitetu Republika Srpska.

Ivanjska je imala status opštine, koji je ukinut 1963. godine, a teritorija opštine Ivanjska priključena je opštini Banja Luka. Opština Ivanjska obuhvatala je današnja naseljena mjesta: Barlovci, Cerici, Dragočaj, Ivanjska/Potkozarje, Piskavica, Prijakovci, Radosavska, Ramići, Šimići i Verići.

Plac 1.272 m2 Potkozarje nalazi se na obroncima planine Kozare. Kozara prostranstvom i ljepotom dominira sjevernim područjem BiH. Prostire se od rijeke Vrbasa na istoku, do rijeke Une na zapadu, te od rijeke Save na sjeveru, do rijeke Gomjenice na jugu. Bogata je raznom sitnom divljači (srna , lisica i zec), ljekovitim biljem, te mnogim vrstama gljiva.

PLANINA KOZARA – umjereno-kontinentalna klima, dinamičan reljef, veliki broj sunčanih dana, planinski vrhovi i vidikovci sa kojih se vide prekrasni pejzaži ostaju u ljepom sjećanju svih onih koji posjete planinu Kozaru. Složenost djelovanja ekoloških faktora na ovom prostoru omogućili su i veliku biološku raznovrsnost, kako biljnog tako i životinjskog svijeta. Kozara je vazdušna banja, jedinstvena u Evropi po brzini regeneracije crvenih krvnih zrnaca. Predjeli crnogorične šume, kao i brojni planinski izvori, rijeke, vodopadi i vidikovci daju poseban kvalitet emocionalnom doživljaju Kozare.