Kuća 80 m2 Jezero – Jajce

Kuća 80 m2 Jezero

Kuća 80 m2 Jezero

Kuća 80 m2 Jezero. Kuća je nedovršena ali se može koristit za stanovanje ili kao vikendica, nalazi se u ulici Željezniča opština Jezero.

Kuća 80 m2  Jezero – osnovni podaci

 • Vrsta oglasa: Prodaja
 • Spratnost: prizemlje
 • Opština: Jezero
 • Adresa: Željeznička
 • Kvadratura 80 m2
 • Plac: 600 m2
 • Struktura: kuhinja, kupatilo i  tri sobe
 • Kuća je novije gradnje u vrlo dobrom stanju – nije završena fasada.
 • Zemljište uredno katastarski i gruntovno
 • Cijena: 35.100 KM
 • Kontakt tel: 065/526-687

Kuća 80 m2 Jezero – slike

 

 

Kuća 80 m2 Jezero – lokacija

 

Opština Jezero je opština u Republici Srpskoj. Nalazi se u jugozapadnom dijelu Republike Srpske, na Plivskom jezeru. Graniči se sa opštinama Šipovo, Mrkonjić Grad i Jajce.

Mjesto Jezero je smješteno u dolini rijeke Plive, na pola puta između Jajca i Šipova na 430 m n.v. Specifično za ovo mjesto je to da je locirano upravo na ušću rijeke Plive u Veliko plivsko jezero, okruženo prelijepim planinskim lancem. Osim Plivskih, u blizini se nalaze još dva jezera, Veliki i Mali Đol, mjesta izuzetno popularna za ribare.
U samom Jezeru nalazi se veliko ribogojilište, te centar za preradu i otkup ljekovitog bilja i gljiva. Iznad jezera se nalazi planina Sinjakovo sa koje se pruža spektakularan pogled na čitavu dolinu i jezera. Jezero predstavlja izvrsno mjesto za sve one koji žele da pobjegnu iz gradske buke i odmore se uz slapove planinske rijeke, ribolovce koji žele da isprobaju svoje vještine u lovu potočne pastrmke.
Osim toga, ovo mjesto pruža izvanredne uslove za paragliding, planinarenje i mount-biking.

Područje Plive, koje sačinjava jedinstveni prirodni i turistički region, po svojim prirodnim ljepotama i fenomenima, gotovo netaknutom savremenom urbanizacijom i industrijalizacijom, kao da je stvoren za odmor modernog čovjeka. Na zapadnom dijelu opštine Šipovo 8,5 km od centra na nadmorskoj visini od 481 metar izviru tri vrela koja čine rijeku Plivu. Obilje vode koja tiho i bešumno izvire iz krečnjačkih njedara, naglo povećava brzinu i postaje bučna i pjenušava, a potom u dolini Pljeve se smiruje i postaje tiha rijeka. Ujedinjeni izvori grade rijeku Plivu koja se u mjestu Jajce ulijeva u rijeku Vrbas čineći veličanstveni vodopad visine 30 metara.

U ovom prelijepom području, ribari će naći bistre vode, bogate plemenitom ribom, a lovac planinska lovišta puna divljači. Ljubitelje starina, Pliva će privući ostacima starih naselja, a speleologa još neispitanim pećinama i vrletnim, stjenovitim kanjonom svojih rijeka Janja i Sokočnice. Primamljivost ovog područja čini raznolikost u svim oblicima. Prije svega tu je vodeni svijet jedinstvene rijeke u Evropi kakav se rijetko sreće. Pliva, rijeka izuzetne bistrine, specifične boje, kao i raskošnog bogatstva, predstavlja mali raj na zemlji za sportske ribolovce u disciplini mušičarenja.