Zemljište 7.000 m2 Potkozarje – Banja Luka

Zemljište

 

Zemljište 7.000 m2  Potkozarje – Banja Luka

Zemljište 7.000 m2 Potkozarje bivša Ivanjska. Prilaz asfalt, voda i struja pored placa.  Plac je osunčan i fino orjentisan, blago naget (ocjedit) , pogodan za vikendicu, kuću, voćnjak ili sl.

Zemljište 7.000 m2  Potkozarje – osnovni podaci

  • Vrsta oglasa: Prodaja
  • Naselje: Potkozarje (Ivanjska)
  • Adresa: Potkozarje gornje
  • Površina: 7.000 m2
  • Priključak vode i struja pored placa.
  • Vlasništvo uredno.
  • Cijena: 14.000 KM (2 KM/m2)
  • Kontakt tel: 065/526-687

Zemljište 7.000 m2  Potkozarje – lokacija

Potkozarje (ranije Ivanjska) je naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Banja Luka koja pripada entitetu Republika Srpska.

Ivanjska je imala status opštine, koji je ukinut 1963. godine, a teritorija opštine Ivanjska priključena je opštini Banja Luka. Opština Ivanjska obuhvatala je današnja naseljena mjesta: Barlovci, Cerici, Dragočaj, Ivanjska/Potkozarje, Piskavica, Prijakovci, Radosavska, Ramići, Šimići i Verići.

Zemljište 7.000 m2 Potkozarje nalazi se na obroncima planine Kozare. Kozara prostranstvom i ljepotom dominira sjevernim područjem BiH. Prostire se od rijeke Vrbasa na istoku, do rijeke Une na zapadu, te od rijeke Save na sjeveru, do rijeke Gomjenice na jugu. Bogata je raznom sitnom divljači (srna , lisica i zec), ljekovitim biljem, te mnogim vrstama gljiva.

PLANINA KOZARA – umjereno-kontinentalna klima, dinamičan reljef, veliki broj sunčanih dana, planinski vrhovi i vidikovci sa kojih se vide prekrasni pejzaži ostaju u ljepom sjećanju svih onih koji posjete planinu Kozaru. Složenost djelovanja ekoloških faktora na ovom prostoru omogućili su i veliku biološku raznovrsnost, kako biljnog tako i životinjskog svijeta. Kozara je vazdušna banja, jedinstvena u Evropi po brzini regeneracije crvenih krvnih zrnaca. Predjeli crnogorične šume, kao i brojni planinski izvori, rijeke, vodopadi i vidikovci daju poseban kvalitet emocionalnom doživljaju Kozare.